Ne loput 11

Apinoimme kaimani kanssa Perjantain parhaat -podcastiimme Eeva Kolun taannoisen blogipostauksen 21 asiasta, jotka tuottavat hyvää mieltä. Jotta jakson pituus olisi pysynyt säällisissä rajoissa, rajasimme määrän kymmeneen per tyyppi. Koska aikaa tuntuu nyt olevan yhtäkkiä käsillä runsaastikin, listaan ylijääneet yksitoista tähän. Sattumalta moni näistä sopii myös tähän eristäytyneisyyden aikaan.

Lapsen kanssa tanssiminen ja soittimien heiluttelu Kirjoitan heiluttelu, koska sitähän se on, ei ihan musisointia, mutta jotain sinne päin. Kolmevuotias pysyy yllättävän hyvin oikeassa tahdissa rytmimuniensa kanssa. Sen sijaan lautapelejä en edes yrittäisi tämän ikäisen kanssa. Tulisin hulluksi.

Järjestyksessä oleva keittiö Ruuhkavuosimutseille, jotka ovat vähän väsyneitä, annetaan usein se viisasteleva neuvo, että ”ei kotona tarvitse aina olla tip top”. Eikä ei tarvitsekaan, jos ei ole sellainen ihminen, jolle sillä on merkitystä. Itselläni kuitenkin sielu lepää, kun aamulla saa tulla keittiöön, joka on siisti ja napsauttaa illalla valmiiksi ladatun kahvinkeittimen päälle.

Heppatallilla käyminen Tämäkin on asia, jota teemme yhdessä lapsen kanssa.

Arkiruokakerho Tämä on jokaviikkoinen kohokohta, eikä sellaista murhetta olekaan, joka ei arkiruokakerhossa paranisi. Lapset saavat leikkiseuraa (nykyään leikkiä on jo paljon enemmän kuin tappeluita) ja aikuiset, no, aikuisseuraa. Varsinkin minulle, joka vedän arkea tosi paljon yksinäni, tämä korostuu.

Tietyt näkymät kotona Vaikea selittää, mutta ehkä joku ymmärtää? Itselleni on muodostunut sellaisia lempparikohtia, joita tuijottelen mielelläni. Ne näkyvät usein kuvissanikin.

Telkkarin (suoratoistopalvelun) katsominen sängyssä Meillä ei ole telkkaria olohuoneessa vaan meillä on makuuhuoneessa televisio ja yläkerrassa erillinen telkkarihuone. Tämä tekee sen, että laite ei ole koskaan päällä ikään kuin taustalla vaan kun sitä katsotaan, niin sitä katsotaan. Yleensä katsominen on laatusarja suoratoistopalvelusta. Jotenkin saan sängyssä telkkarin katsomisesta mieluisan muiston ajoista, jolloin reissasin paljon ja vietin paljon aikaa hotelleissa, tosin silloin ruudulle oli yleensä CNN. Jos on oikein dekadentti olo, juon lasin viiniä samalla.

Piirtely Odotan jo aikaa, kun lapsi malttaa viihtyä vähän pidempään piirustushommien äärellä. Kävin koko lapsuuteni kuvataidekoulussa ja tykkään edelleen piirrellä ja ihailen ihmisiä, jotka osaavat piirtää taitavasti. Itse osaan piirtää vain hevosia hyvin, niitä olen varmaan harjoitellut tarpeeksi.

Päiväunet Koskaan ei ole harmittanut, että antoi periksi uneliaisuudelle kesken päivän. Päin vastoin, kaipasin päivällä nukahtamisen taitoa enemmän kuin koskaan vauvavuonna, jolloin jostain syystä väliaikaisesti menetin sen. ”Nuku kun vauva nukkuu”, they said. Sanonko, mitä olisi tehnyt mieli vastata?

Se ääni, joka kuuluu kun imuriin menee oikein kunnolla leivänmuruja sun muuta En tykkää siivoamisesta yhtään, mutta tässä on jotain tyydyttävää.

Lakatut kynnet Äidilläni on aina kynsilakkaa, on ollut niin kauan kuin muistan. Tämän olen perinyt häneltä, vaikken ole aivan yhtä säntillinen. Minulla on kynsilakkaa käsissä 80% ajasta, varpaankynsissä aina. Pidän kynnet aina tosi lyhyinä ja ne ovat yleensä joko viininpunaiset tai vaaleanpunaiset. Joskus revittelen jollain ihan kreisillä beigellä. Lakatuista kynsistä tulee huoliteltu olo. Sen sijaan tukka minulla on aina vähän sekaisin ja ilman meikkiäkin olen usein.

Sauna Meillä on ekaa kertaa omassa kodissa kiva kylppäri, joka varmasti omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että saunassa on mukava istuskella pitkäänkin. Monesti saunon kynttilänvalossa. Jos olen yksin uimahallissa, menen aina höyrysaunaan. Mikä autuus!

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: